Documenten.

Veel documenten over "onze" Nieuw Guinea periode zijn verdwenen of vernietigd. Slechts mondjesmaat duiken nu op de diverse reunies verkleurde documenten op. Zelf had ik tijdens mijn verblijf in v.m. NNG een flink aantal documenten, vlugschriften en strooibiljetten verzameld. Ook had ik van de diverse publicatieborden oude publicaties geplukt " voor later". Toen ik al weer enige tijd in Nederland bivakkeerde en een gezin had gesticht stond er dus een doos bovenop de kast boordevol met die documenten. Niemand was geinteresseerd in die rommel.

Ik heb toen gereageerd op een oproep in een tijdschrift waarin een "verzamelaar" in militaire spullen op zoek was naar historiche documenten. Ik heb hem toen opgebeld en verteld dat ik wel iets voor hem had. Toen hij bij mij thuis de inhoud van die doos bekeek ging hij bijna uit z'n dak. Hij wilde graag alles hebben. Stom genoeg heb ik hem toen de hele doos meegegeven. Heb ik nu inmiddels natuurlijk hardstikke spijt van!!

Maar in die tijd was NNG eeen vies woord geworden en je moest maar niet aan iemand vertellen dat je "in de oost" was geweest. Het woord Veteraan was ook onbekend. Ik kon niet weten dat dit vele jaren later zou veranderen.
De medaille ging in de la met de zwemdiploma's.
Ik ben nu bezig om te proberen toch weer zoveel mogelijk documenten boven water te krijgen en deze dan op mijn site te publiceren.

Mocht een lezer(es) bedoelde documenten in bezit hebben, neem dan a.u.b. contact met mij op.

naar Documenten presentatie

Copyright R.O.Jansen

Beginscherm Bijgewerkt tot 17-01-2024 Terug naar NNG